Open Startup
in

Yeni Akım: Open Startup | Şirketler Aylık Kazançlarını Paylaşıyor | Şirket Kazançları

Yabancı bir forum sitesinde gezinirken “Open Startup” terimiyle karşılaştım. Bu terimi arattığımda şirketlerin ve startupların gelirlerini çok şeffaf bir şekilde paylaştıklarını gördüm. Open Startup akımı henüz Türkiye’de yok. Dünya üzerinde de aylık şirket kazançlarını paylaşan şirketler yeni yeni ortaya çıkmakta. Open Startup akımını kaçırmamak ve kazançlarını paylaşan şirketlerden haberdar olmak için bu yazıyı mutlaka okumanızı öneriyorum.

Open Startup Nedir?

Open Startup terimini türkçeye çevirdiğimizde “Açılışı Aç” gibi bir anlam çıkıyor. Bu anlamı ben çıkarmıyorum google translate çıkarıyor.Genel ve mantıklı anlamına göre open startup, şirketlerin halka açık şekilde tüm kazançlarını şeffaf bir biçimde yayınlanmasına deniliyor.

Peki Startup Nedir?

Startup ne demek sorusuna verilebilecek kısa cevap şöyle; Bir sorunun çözümünü bulmuş ve bunun için olabildiğince hızlı ürün geliştiren ve karlılık oranını tavanda tutmaya çalışan yapıya “startup” denir.

Startup için sabit bir tanım yoktur. Herkes farklı bir anlam çıkarabilir. Startuplar bir şirketten farksız çalışır. Her şirketin yaptığı gibi çözümünü pazarlar ve para kazanmaya çalışır ama tek bir farkla. Startup yapısı gereği bir soruna hızlı çözüm geliştirmeye meyillidir.

Kurumsal bir şirketin 2 sene üzerinde çalışıp geliştirdiği bir işi Startup yapısı 6 ayda ürün olarak piyasaya sunmak için çalışır. Bu işleyiş yanında hem olumlu hem de olumsuz durumları da getirmektedir.

Startup sisteminde hızlı ürün yapmak bir yandan da hızlı gelişime açık olduğunu göstermektir. Bu yüzden müşterilerin gözünde şirketin değeri yükselir. Müşteri istekleri ön planda olduğu için kısa sürede yeni müşteri kazanımı normal bir şirketten daha hızlı olur.

Peki startup kurmanın olumsuz yanı yok mu? Tabi ki var! Bunlardan en önemlisi, piyasaya çıkardığı ürün beğenilmezse ve para kazanılamazsa kısıtlı bütçeyle iş yapmaya çalışan startup iflasın eşiğine gelir. Startup çok büyük riskler alır fakat bu riskleri alıp kazanırsa büyük kazanır!

Open Startup Akımının Amacı Ne?

Open Startup bahsettiğim gibi şirketlerin, şahısların kendi gelir kaynaklarını tamamen şeffaf bir biçimde anlık olarak açıkladığı akıma deniliyor. Bu sistem insanlara teşvik edici veriler sunuyor. Open Startup akımında kazanan iki grup vardır;

1 – “Open Startup” akımına uyan şirket

Kendi verilerini açıkça paylaşan startup yeni müşterileri daha kolay kazanır. İş dünyasında tüm düzen güven ve çıkar üzerine kurulmuştur. Bu akımın hizmet ettiği amaç ise “güven” meselesidir. Startup verilerini paylaştığı için müşterileri tarafından daha çok taktir ediliyor ve yeni müşteri kazanması diğer startuplara göre çok daha kolay oluyor.

2 – Kendi girişimini yapmak isteyen insanlar

Open Startup akımı öyle bir akım ki neredeyse her sektörden startuplar kendi verilerini paylaşmakta. Bu da bir çok girişimci için ilham kaynağı olabilir. Hele ki Türkiye’de oturan insanların bundan etkilenmemesi pek mümkün değil! Şirketlerin kazandığı aylık binlerce doları gördüğünüzde bende yapacağım diyebilirsiniz. Fakat işler o kadar basit değil. Gerçekten inandığınız ve üzerinde çalışırım dediğiniz projeniz varsa evet, basit! Ama aktif gelir kazanmadan pasif gelir oluşturmaya kalkarsanız işler çıkmaza girer.

Kendi Kazançlarını Paylaşan Şirketler

Şirketlerin kazancını paylaşmam umarım size biraz motivasyon sağlar ve yaptığınız işi en iyi yapmanıza yardımcı olur.

1 – ConvertKit – Aylık Kazancı: 1.36 milyon $

ConvertKit

Email marketing alanında çalışmalar sürdüren convertkit ayda 1 milyon dolar üzerinde para kazanan bir şirket. Bu verileri açık bir şekilde paylaşıyorlar. İşte o veriler => Tıkla

2 – NomadList – Aylık Kazancı: 26.533 $

NomadList

Uzaktan çalışanlar için çok güzel bir gelir kaynağı olan freelance çalışma platformu ayda 26.000$ üzeri para kazanmaktadır. Yıllık hedefleri ise 500.000$ kazanmak. NomadList kazanç detayları

3 – Scrumpy – Aylık Kazancı: 906$

Scrumpy

Proje yönetim sistemi için kullanılan Scrumpy, az müşterisi ile pasif gelir kaynağı örneği. Türkiye’de eğer 906$ civarında bir para kazanırsanız 6650 TL güncel dolar kuruyla yapıyor. Siz de bu tarz pasif gelir siteleri yapabilirsiniz. Daha önce internetten para kazanma konusunda bir makale yazdım mutlaka okumalısınız. Scrumpy Kazanç Detayları

4 – HyperPing – Aylık Kazancı: 3565$

Kendi uygulamalarınızı canlı olarak izlemenizi sağlayan HyperPing ayda 3565$ kazanıyor. Sadece bir yıl uğraşarak oluşturacağınız bu tarz platformlar daha rahat bir hayat yaşamanıza yardım edebilir. HyperPing Kazanç Detayları

5 – SimpleAnalytics – Aylık Kazancı: 6.700$

Komplike veriler yerine her insanın anlayabileceği kapasitede verileri analiz edip basit bir şekilde sunan SimpleAnalytics ayda 6.700$ kazanıyor. Abonelik sistemi ile çalışan bu sisteme abone olma fiyatları da değişkenlik gösteriyor. SimpleAnalytics Kazanç Detayları

Sonuç Bölümü

Daha fazla şirket kazancı için mail bültenime kayıt olabilirsiniz. Kayıt olanlara mail olarak atacağım. Mail Bültenim İçin Tıkla Siteye girdikten sonra “Kayıt Ol” yazan mavi bir butonun üst tarafına mail adresinizi yazın ve “Kayıt Ol” tuşuna basın.

Open Startup akımına katılan çoğu şirketin gelir modeli aboneliklerden oluşuyor. Kısaca siteye abone olmak için para ödüyorsunuz ve karşılığında probleminizi çözüyorlar. Bu tarz girişimler yapmak gerçek hayatta girişim yapmaktan çok daha basit ve maliyetsiz. Günde bir kaç saat ayırarak öğreneceğiniz yazılım sayesinde siz de bir kaç yıl sonra böyle siteler yapıp pasif gelir kaynağı oluşturabilirsiniz. Hızlı ve modern olması açısından node.js öğrenmenizi tavsiye ederim. Node.js Nedir bilmiyorsanız bu yazıya tıklayıp okumalısınız.

Open Startup yazımı umarım beğenmişsinizdir. Destek olmak için bir yorum atabilir veya arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. İkisini de yapabilirsiniz 🙂 Şimdiden teşekkür ederim! Diğer yazılarda görüşürüz

Yazar: emresengul

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

İnternetten Para Kazanma | Klişe Değil Gerçek ve Örnekli Yöntemler